Sikersztori

Üres celebek helyett tartalommal bíró példaképek

Hatalmas megtiszteltetés ért minket az év elején – talán eddigi munkánk során a legnagyobb – ugyanis idén a Granvisus is Highlights of Hungary jelölt lett! A jelölés nagyköveti ajánlás útján történik, amiért nagy hálával tartozunk Trellay Leventének, aki ismerve a márkánkat érdemesnek tartott arra, hogy részt vegyünk a Highlights of Hungary jelöltjei között. Mert ezek nem akármilyen projektek!

A Highlights of Hungary egy non-profit kezdeményezés, amely évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Céljuk, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén, évente elismerjék és széles körben megismertessék a leginspirálóbb történeteket, valamint közösséget szervezzenek azok alkotói és alakítói köré.

A Highlights of Hungary hetedik éve mutatja be a legkiválóbb magyar teljesítményeket az egész Kárpát-medencében. Nem üres celebek kapnak helyet a jelöltek és a díjazottak között, hanem tartalommal bíró példaképek. Sok apró tett, amely végre elismerésre talált!

Rólunk:

Mondhatnánk, hogy a Granvisus egy szemüveg-manufaktúra, de számunkra sokkal inkább egy művészi alkotófolyamat, technológia és kézműves mesterség szerelemgyereke, kreatív önkifejezésünk materiális manifesztációja. Mindezek mellett a márka értékmentés is egyben. Szüleinknek, nagyszüleinknek még ismerősen csenghet a név, hisz a hajdanán Esztergomban működő, világhírű vállalat a keleti országok legkedveltebb szemüvegmárkája volt. Noha tisztelettel adózunk ennek az időszaknak, nem áll szándékunkban feltámasztani a múltat, sőt, filozófiánk izgalmas ellentéte a márka esztergomi érájának. Munkánk során kis szériákban gondolkodunk, eleget téve az olyan magas minőségi elvárásoknak, amit csakis manufakturális körülmények között lehetséges előállítani. Idegenkedünk a tömegtermeléstől és a tucatárutól, és igyekszünk minden egyes termékbe belevinni a személyiségünket. Egyedileg készítünk minden alkatrészt, a munkafolyamatokhoz pedig a saját magunk tervezte és gyártotta szerszámokat használjuk, így olyan termékeket készítünk, amelyek minden alkatrészében egyedi, különleges darabok lesznek. Kereteink formavilága, valamint a megmentett, és felújított Granvisus gépek a múlt század kellemes reflexiói, kisüzemi keretek közé helyezve, odaadással és szakmai megszállottsággal kiegészítve.

Már maga a részvétel is inspiráló volt, nagyon örülünk, hogy részesei lehettünk egy ilyen projektnek.

Az idei jelölteket és nyerteseket itt lehet megnézni:

https://www.highlightsofhungary.hu/jeloltek-2021