A Granvisusnál minőségi olasz alapanyagokkal, és megbízható múltszázadi gépekkel dolgozunk. Nagy hangsúlyt fektetünk a kis darabszámú, manufakturális gyártásra, ezáltal kereteink sosem lesznek tömegtermékek. Minden Granvisus szemüveget az elejétől a végéig hagyományos gyártási módszerekkel, Magyarországon készítünk, tisztelettel adózva az aprólékos kézművesség eme szenvedélyes szegmensének.

Acetát

Minden az alapanyag kiválasztásával kezdődik. Kizárólag a legjobb olasz acetátot használjuk, hogy a termékeink tartósságát és ellenálló képességét szavatolhassuk. A cellulóz-acetát lemez egy természetes eredetű anyag, mely leginkább gyapotból nyert cellulózból és farostokból áll. Egy különleges kezelés után nyeri a felhasználásra kész állapotát.

A gyártási folyamat az acetát feldarabolásával kezdődik. A keret elejének hasábjait számítógépvezérelt megmunkálógépekkel alakítjuk át a kívánt formává, míg a szemüveg szárait lyukasztási technikával hozzuk létre. A szárak kellő merevségét és végső formáját a szár anyagába helyezett fémmaggal biztosítjuk.


Koptatási folyamat

Miután a formázás befejeződött, az kereteket és a szárakat koptatásnak vetjük alá. Ezt kifejezetten erre célra gyártott, apró fakockákkal töltött hordókban végezzük, több koptatási fázisban. A hordók forgása révén az apró fadarabok koptató, simító és polírozó hatása eltünteti a megmunkálás egyenetlenségeit, és a végeleges keret részeit előkészíti a végső polírozáshoz.


Polírozás

A koptatási folyamat után minden keretet és szárat ellenőrzünk majd kézzel összeszerelünk: a kereteket ellátjuk a szükséges zsanérokkal, a szárakat csuklópántokkal, majd egymáshoz rögzítjük ezeket, összecsiszoljuk a keretelő-szár csatlakozásokat a tökéletes forma elérése érdekében.


Lencsék

Törekszünk arra, hogy csakis a legjobb minőségű lencséket használjuk, garantálva termékeink tartósságát.

Az igényeknek megfelelve különböző lencsékkel tudjuk szerelni kereteinket, ezzel fokozva a választás lehetőségét. Ezek lehetnek a nagy színválasztékú klasszikus naplencsék, a polarizált lencsék – melyek szelektíven szűrik a színt a kontraszt maximalizálása és az élesebb látás érdekében –, vagy akár a fotókromatikus lencsék, melyek a napfény növekedésétől sötétebbre változnak. Bizonyos keret formákat optikai szemüvegként is lehet használni, ezeket a végleges dioptriás lencse beszereléséig úgynevezett demo lencsével látjuk el.